Vi har prøvet det alle sammen. At stå foran at indrette et nyt hjem. Vi har en intuitiv fornemmelse af, hvilket udtryk vi gerne vil have, og hvilke stemninger vi gerne vil opleve i vores hjem. Det kan være at du synes at der skal være hyggeligt, stilrent, checket eller noget helt fjerde. Det bestemmer du selv. Men hvordan skal du sikre stringens i din retning? Hvilken rød tråd skal du følge? Hvis du har dyr, kan du – overraskende nok – lade dig inspirere af dem. Dyr, der lever sammen med mennesker, lever nemlig det enkle, afslappede liv, som du ønsker for dig selv. Læs med her.

Hvis du ser på dine kæledyr, lever de rent efter simple living.

Har du kæledyr, tænker du sikkert ofte på, hvor ukompliceret et liv de lever. De kræver et sted at sove og noget mad – og dit nærvær til at blive klappet eller til aktivering. Og så er mange af dem glade for frisk luft. Det er jo ikke mange krav til livet, som de stiller. Og de slapper meget af samtidig. Brug kæledyrene som inspiration, når du skal indrette dit hjem. Hvilke grundlæggende behov har du egentlig til dit hjem? Måske er det færre funktioner, end du tror.

Hvis du ikke har dine egne kæledyr, så lad dig inspirere af andre dyr

For eksempel kunne du lade dig inspirere af katteracen sphynx – den hårløse kat. Lyder det ikke egyptisk, tænker du sikkert? Det lyder jo som sfinksen i Egypten. Men faktisk er det oprindeligt en nordamerikansk race. Og i og med at den ikke har nogen pels som de fleste andre katte har, så stiller den særlige krav til dens ejer i forhold til pleje af katten. Særlige behov er jo også en ting, som du skal tænke over, når du skal indrette en bolig. Så tænk over, hvilke behov alle beboere i dit hjem, måtte have. Dyrs behov vil vi gerne opfylde – så hvorfor ikke også behovene hos dem, du bor allertættest sammen med. Eller du kan lade dig inspirere af behovene hos en hest. Den har brug for et hestedækken om vinteren – ellers kan den blive syg. Og igen; dyrs behov opfylder vi glad og gerne, og de er jo også 100% afhængige af os. Brug dit ønske om at gøre godt for dyrene som inspiration til at gøre det godt for dem, som du bor sammen med.

Glæden ved et velindrettet hjem

Vores hjem er basen for resten af vores liv. Og når du først har dit hjem indrettet på plads, kan du slappe af, og nyde den enkle, basale indretning, der opfylder nøjagtigt de behov, som du og dine medbeboere har – uanset om du bor sammen med dyr eller mennesker.