Grøn Vægmaling

Olivengrøn, Khaki, Militærgrøn. Hvor denne grønne farve historisk er blevet brugt for at få mennesker og dyr til at falde ind i ét med naturen, anvendes den grønne farve i dag til at skille sig ud, inden for modeverdenen. Den olivengrønne nuance løber fra den lyse chartreuse-grønne farve, til en sart og bleg olivenfarve.

Se vores store udvalgt af grøn vægmaling i vores webshop, her.

Grøn findes i mange nuancer, og naturen tilbyder uendelige inspirationsmuligheder. Eukalyptus er en naturlig grøn nuance som både skaber en følelse af ro og fordybelse. Eukalyptustræet forbindes med dets beroligende duft, samt at det er Koalabjørnens favorit-snack. Eucalyptus er en blå-grøn farve, men den er mere blå i tonen, end de fleste andre grønne farver. Den har sølvfarvede, grå og blå undertoner, hvilket skaber en følelse af fred, ungdom og virker opkvikkende.

Den grønne farve symboliserer naturen, livet, sikkerhed, håb og forår – begyndelsen på noget nyt. Grøn er også den anden mest populære farve blandt mennesker, hvor blå har en førsteplads.

Vidste du at det menneskelige øje er særligt sensitivt over for farven grøn, og derfor kan vi differentiere mellem mange flere grønne nuancer, end nogen anden farve? Grøn ligger i midten af lysspektrummet, hvilket gør at den virker så beroligende for os. Vores øjne ska ikke anstrenge sig for at kunne se den.

En grøn vægfarve er meget alsidig når dus skal indrette med den. Du kan sammensætte den med neutrale toner, såsom en nude-rosa.

Grøn Vægmaling: Inspireret af Årets farve 2022!

Nogle af årets udvalgte trendfarver er Pantones Eucalyptus og Olive Sprig fra Dyrup. Begge farver er sarte, lyse og lette grønne nuancer, som emmer af solskin, håb og natur. Maling i pastelfarver er blevet uhyre populære de sidste par sæsoner, og de lækre og lyse farver, får dine rum til at syne større og mere rummelige.

Hos Gebenna har vi skabt farven Serene som er en blød og let pastelgrøn vægfarve, og vores svar på et af årets absolut hotteste trendfarver. 

Grøn Pastel maling

Pastelfarver og støvede jordnære nuancer bringer lys og balance ind i hjemmet, hvilket skaber ro og plads til fordybelse. Den lyse grønne farve minder os om det spæde forår, hvor naturen vækkes til live igen. Pastel grøn maling skaber en behagelig atmosfære og er ideel til især køkken, spisestue og soveværelset.

Den støvede grønne pastel maling går utroligt godt i spænd med vore andre pastelfarver. Kombinerer du den med en sart rosa eller lyserød nuance, skaber du et let og feminint udtryk. Se eksempelvis vores trendfarve Sweet Harmony som er en let men varm rosa farve, som står i smuk kontrast til den støvede grønne vægmaling.

Leg med grønne farver på væggen

Når du skal skabe smukke farvekombinationer, kan du med fordel gå efter at skabe en treenighed af farver. Her har vi valgt at komplimentere den grønne vægfarve Serene med den varme rosa Sweet Harmony. Som gennemgående grundfarve har vi valgt den lyse og naturlige Winter sun, som er en lys, varm greige nuance. Normalt er den klassiske go-to som grundmaling hvid eller knækket hvid, men med en beige eller grå nuance, skaber du et moderne look, uden at gå på kompromis med det klassiske og stilrene nordiske naturlige look.

Pastel maling er en utrolig smuk løsning. Lad den komme helt til sin ret ved at vælge en helmat vægmaling. Vores Gebenna væg- og loftmaling i glans 5 sikrer dig et ensartet of refleksfrit resultat, hver gang!

Er du ikke så meget til at blande flere farver i din boligindretning? Du kan også vælge at male tone-i-tone, hvilket skabet et roligt og stilrent udtryk. Mal eventuelt væggen i en lys grøn nuance, og mal paneler i en mere mættet grøn tone.

Grøn Vægfarve: Bring naturen ind i dit hjem

Grøn er farven på harmoni og fornyelse. Da farven gentages i naturen, er grønne vægge et sikkert og stilrent valg. Grøn kan være både frisk og subtil på samme tid; det er det perfekte alternativ til dig, som finder neutrale farver for kedelige.

I den grønne pallette finder vi alt fra skovens varme mørkegrønne nuancer, til en mere støvet og hyggelig farve, og i den anden ende af skalaen har vi de helt sarte og støvede grå grønne.

 

Skab ro og hygge med Grøn Vægmaling

Grønne vægge virker naturligt beroligende på vores sind og bekræfter vores længsel efter det naturlige. Desuden er grønne farver lette at style med den nordiske indretningsstil. Den passer super godt sammen med stort set alle træsorter, både lys ubehandlet fyrretræ, eller den mørke og dybe palisander. De grønne farver er i øvrigt utroligt smukke sammen med varme metalliske farver som kobber og guld.

Især mørkegrønne nuancer er super moderne for tiden. Udover at den grønne farve symboliserer et skift mod en mere bæredygtig og naturnær tankegang, så passer den vildt godt sammen med andre naturlige elementer, som vi ser i moderne boligindretning.

Grøn er heller ikke ligesom alle andre modefarver; de grønne nuancer vil altid være i naturen, og går derfor ikke sådan lige af mode.

 

Giv din bolig et grønt udtryk

Din boligs udtryk styres ikke kun af farve og størrelse på rummene, men også væggenes beskaffenhed. Der er stor forskel på hvilket udtryk du opnår, alt efter om dine vægge er helt glatte med filt, eller om der er savsmuldstapet eller en anden struktur.

 

Mat og stilrent med grøn vægmaling

Helt glatte vægge som males med ensartet mat og sart vægmaling, giver det mest rolige look. Se eksempelvis vores Dekobase i den lyse friske farve Mint eller Light Sky, som er tonet i en mere grålig nuance, og som efterlader væggen med et smukt fløjlsblødt og roligt udtryk.

Er du til de lidt varmere og mørkere grønne toner, er farven Latte et klassisk og stilsikkert valg.

Det kan også være at du er til mere knald på farverne – her er den teal-farvede Lagoon eller den mættede klare grønne Wine Leaf et oplagt valg.

Struktur og Råhed med grønne vægge

Vægge med struktur vil stadig afspejle jordfarvernes beroligende effekt, men samtidig vil en struktureret væg fremstå mere rustik og rå. Prøv eksempelvis at lave en Grøn glimmervæg med vores glimmermaling Mystic i farven Nebula. Det endelige resultat skaber en vild glimmervæg, som på afstand får et metallisk og industrielt look. Er du ikke til glimmer, men stadig vild med et rå og industrielle look, er vores betonmaling i farven Broad Peak måske noget for dig. Med betonmaling kan du let skabe rustikke detaljer i dit hjem, og når væggen er færdig, fremstår den helt mat og fløjlsblød, og understreger de rolige jordfarver.

Raffineret og eksklusivt med grøn maling

Du kan endeligt vælge at male væggen med en maling med satin- eller sandeffekt, hvilket giver et herskabeligt og raffineret udtryk i rummet. Hos Gebenna fører vi et bredt udvalg af effektmalinger som skaber netop disse raffinerede udtryk. Overvej vores Moonlight guldmaling med en grøn dekobase under – du vil opnå en smuk dekorativ væg, med en tredimensionel skyggeeffekt som minder om synet af en fuldmåne. Vores moonlight maling forefindes både i en guld- og en sølvbase, så du kan let styre om væggen skal have et køligt eller varmt udtryk. Med vores Let’s Shine glimmermaling kan du ligeledes skabe en væg med en fin og subtil glimmereffekt, som først ses når lyset skinner på væggen. Let’s Shine forefindes i tre forskellige smukke grønne nuancer: Bangkok, Sapporo og Antalaya.

Kreative ideer med Grøn vægmaling

Hvis du ikke er til at male hele din stue grøn, kan du overveje at være lidt mere kreativ med de grønne farver. Hos Gebenna forhandler vi eksempelvis Tavlemaling i grøn, så du selv kan skabe den velkendte grønne skoletavle. Måske har du nogle af IKEAs rå fyrretræsmøbler, som du synes trænger til at blive frisket lidt op? Prøv vores Træimprægnering i farven Gran; På denne måde beskytter du træet og giver det farve, samtidig med at træets naturlige strukturer skinner igennem.

Køb Grøn vægmaling hos Gebenna.com

Hos Gebenna har vi et væld af dekorative produkter i grønne nuancer, og leder du efter grønne vægmaling, kan du også finde det her!