Mange tænker en arbejdsulykke som et forkert løft eller noget som vælter over en på en byggeplads. Dette er ulykker som de fleste nu til dags oplyses om og derfor er opmærksomme på. Mange ved at man løfter med ret ryg og har hjelm på i byggepladser. Den store synder som de færreste sætter fokus på er kontorstole. Man sidder mange timer på den i nogle brancher. Hvor man rammer alt fra 4-12 timer om dagen. At sidde ned i så mange timer er faktisk meget mere usundt end man tror. Mange tænker at man slapper af når man sidder ned. Dette er kun tilfældet i kortere perioder af for eksempel op til 10 eller 15 minutter.

At sidde ned stresser kroppen

Sidder man ned i mere end en time, så begynder kroppen at spænde flere steder. Den stresses for eksempel i skuldrerne og ryggen. Disse kan gå hen og blive til ret slemme smerter over tid og endda fører til permament arbejdsskade. Det er overraskende hvor lidt fokus der er på disse skader trods hvor meget de fylder. Mange døjer med skader og gener i nakke, skulder og ryg. 

 

At udskifte stolen er ikke løsningen

Det første som falder en enkelte ind er at udskifte kontorstolen når man har smerter. Dette er dog ikke løsningen, det er ikke nødvendigvis kontorstolen som fejler noget. I langt de fleste tilfælde er det manglende justering af kontorstolen. De færreste kender til de justeringsmuligheder en kontorstol den byder. Som betyder at de vil sidde ligeså dårlig på den næste kontorstol.

 

Start med at justere kontorstolen

Før du vælger at udskifte din kontorstol skal du justere den. Du kan finde vejledning til dette hos på Prostoles hjemmeside, https://prostole.dk/om-os/, her har de et billede som viser hvordan man indstiller. Man skal indstille på sædehøjde, sædedybden, ryghøjden, vægtregulering og lændestøtten. Det er en del funktioner, hvorfor man faktisk kan tage ned til dem og få hjælp af dem. Du kan enten tage din egen kontorstol med eller også så kan de vise det på nogle af deres udstillingsmodeller. 

 

Såfremt smerterne ikke aftager med tiden efter justering, skal man udskifte stolen. HUsk at se efter justeringsfunktioner i den nye kontorstol du køber. Således at du ikke også ender med at sidde dårlig på din nye kontorstol.